3η θέση στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην κατηγορία Λυκείων

 

robotiki 1

Το Σάββατο 3/10/2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 7ος  Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο πλαίσιο της ετήσιας Ολυμπιάδας που διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό «World Robot Olympiad». Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα στη Βάρη και διοργανώθηκε από τον WRO Hellas, Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών (STEM).

Το σχολείο μας συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την ομάδα “Talk Nerdy to me” την οποίαν αποτελούν οι Γιαννούτσος Ανδρέας (Γ1), Στρατηγού Ψαρρά Μαρία (Γ3) και Μαργαρίτης Βίκτωρας – Μηνάς (Β2).

Ανάμεσα στις 15 ομάδες Λυκείων που συμμετείχαν στον τελικό – η προκριματική φάση για το νομό Αττικής  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 – η ομάδας μας τερμάτισε τρίτη στο Β’ διαγωνιστικό γύρο κατόπιν ισοβαθμίας στην 2η θέση στον Α’ διαγωνιστικό γύρο.

Στα πλαίσια του θέματος "Ρομποτικοί Εξερευνητές - Ορειβασία", οι μαθητές  Λυκείων κλήθηκαν να κατασκευάσουν ένα ρομπότ επιφορτισμένο με την περισυλλογή εφοδίων και την παράδοσή τους σε καταφύγια που βρίσκονταν ψηλά στα βουνά, με βάση διαθέσιμα στοιχεία που αφορούσαν στο περιβάλλον και τη θέση κάθε εφοδίου που έπρεπε να συλλεχθεί. Όσο πιο κοντά μπορούσαν να μεταφέρουν τα εφόδια στη θέση εναπόθεσής τους με προσοχή, ώστε το ρομπότ  να μην γλιστρήσει και πέσει από το βουνό, τόσο υψηλότερη και η βαθμολογία.

Την προετοιμασία της ομάδας των μαθητών επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Τέγκερη Εύα (ΠΕ19).