Πρώτοι στον Πειραιά!

eub 2Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αθήνα η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων του Νομού Αττικής, καθώς και 17 αριστούχων από τους νομούς Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου και Χίου που φοιτούν στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». Σε αυτή τη μεγάλη εκδήλωση, το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο βραβεύτηκε ως το σχολείο με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στον Πειραιά, όπως επίσης βραβεύτηκε και ο μαθητής Χρήστος Τσαγκάρης αφού πέτυχε 19,62 Γενικό Βαθμό Πρόσβασης (ο υψηλότερος βαθμός στον Πειραιά) και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Ηρακλείου.

Με την εκδήλωση στην Αθήνα ολοκληρώθηκε ο κύκλος των βραβεύσεων για το σχολικό έτος 2014-2015. Φέτος, βραβεύθηκαν 845 αριστούχοι μαθητές από όλη την Ελλάδα και πραγματοποιήθηκαν 9 συνολικά εκδηλώσεις σε μεγάλες περιφέρειες της χώρας.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

brabeio eub eub 1