Διαπολιτισμικοί Διάλογοι με τους γειτονικούς λαούς

Imagining the Balkans 1Imagining the Balkans 2

Από την εκπαιδευτική επίσκεψη των Ερευνητικών Εργασιών Α τάξης με θέμα "Διαπολιτισμικοί Διάλογοι με τους γειτονικούς λαούς"  στην έκθεση "Imagining the Balkans" στην Παλιά  Βουλή των Ελλήνων.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα «Παροικιακός Ελληνισμός» στη Ρώμη

ROME 1

ROME 3

ROME 4 ROME 2

Από 26 έως και 29 Μαρτίου 2015 η παιδαγωγική ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος του Λυκείου μας «Παροικιακός Ελληνισμός» διοργάνωσε εκπαιδευτική επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, Ρώμη. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα μοναδικά μνημεία της «Αιώνιας Πόλης» και να γνωρίσουν εξέχοντα μέλη της εκεί ελληνικής κοινότητας. Ξεχωρίζουμε την επίσκεψή μας στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στη Via Sardegna και τη θερμή υποδοχή και συνομιλία με τον Εφημέριο Αρχιμανδρίτη, πανοσιολογιότατο Συμεών Κάτσινα και τον Υποπρόξενο κ. Νικόλαο Τζωίτη.

Τους 26 μαθητές του Λυκείου μας συνόδευσαν στη Ρώμη η υπεύθυνη καθηγήτρια του πολιτιστικού προγράμματος Καπουτσή Φωτεινή (ΠΕ 01) και οι καθηγήτριες Γεωργίου Μάρθα (ΠΕ 04.4) και Λεβέντη Βιολέττα (ΠΕ 06).

Επίσκεψη στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

 

 

Στις 17/3/2015 οι μαθητές και μαθήτριες του Project «Εφηβεία & Επιλογή Επαγγέλματος» επισκέφθηκαν το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας όπου παρακολούθησαν διαδραστικά τη νομισματική και οικονομική ιστορία της Ελλάδας και ξεναγήθηκαν στις συλλογές της Τράπεζας. Τους μαθητές συνόδευσαν η Κουφοπούλου Πηνελόπη (ΠΕ 02) και η υπεύθυνη του Project Λεβέντη Βιολέττα (ΠΕ 06).

Επίσκεψη στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

 

 


Στις 23/12/2014 οι μαθητές και μαθήτριες του Project «Εφηβεία & Επιλογή Επαγγέλματος» επισκέφθηκαν το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη στην περιοχή της Ακρόπολης. Εκεί, βίωσαν με τρόπο χειροπιαστό την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας και ξεναγήθηκαν στις σπάνιες συλλογές του μουσείου που συνδέουν την αρχαία με τη σύγχρονη παράδοση. Τους μαθητές συνόδευσαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες του Project Καλογερά Παρασκευή (ΠΕ 02) και Λεβέντη Βιολέττα (ΠΕ 06).

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο

 

 Στο πλαίσιο του Διακρατικού προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελλάδας ? Κύπρου «Χρυσοπράσινο Φύλλο» πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού 10 μαθητών/-τριών του σχολείου μας με συνοδούς τον Διευθυντή κ. Ιωάννη Γράψα και την καθηγήτρια κα. Εύα Τέγκερη από 11 έως 14 Μαρτίου 2015. Οι μαθητές/-τριες φιλοξενήθηκαν από μαθητές/τριες του Λανίτειου Λυκείου Λεμεσού, οι οποίοι τους ανταπέδωσαν τη φιλοξενία τους στην Αθήνα από 18 έως 21 Δεκεμβρίου 2014, ενώ οι καθηγητές φιλοξενήθηκαν με έξοδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

 

 

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο χώρο του Λανιτείου Λυκείου με κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και παρουσίαση των αποτελεσμάτων της συνεργασίας των δύο σχολείων.

 

 

 

 

 

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου τα δύο σχολεία έλαβαν μέρος στη Β? Παγκύπρια Εκδήλωση του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Χρυσοπράσινο Φύλλο» για τη διετία 2013 ? 2015 στη Λευκωσία, όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των εργασιών των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα (18 από την Ελλάδα και 18 από την Κύπρο) παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου Δρ. Κώστα Κανδή.  Ακολούθησε επίσκεψη στα εθνικά μνημεία της Λευκωσίας (Φυλακισμένα Μνήματα, Μουσείο Αγώνος και οδόφραγμα της οδού Λήδρας).

 

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στη   Λεμεσό οι καθηγητές και μαθητές γνώρισαν και έζησαν από κοντά τη λειτουργία του αδελφού σχολείου, ενώ παράλληλα επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα της πόλης (το Ενετικό Κάστρο, Παλαιά Πόλη και το παραλιακό μέτωπο).

 

 

 

 

 

Επιθυμούμε και με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την ηθική αλλά και για την ουσιαστική οικονομική ενίσχυση της προσπάθειάς μας, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση και επιτυχία της.

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Επίσκεψη στο ΣΕΜΦΕ