Ο Α. Βατίστας του Α1 προκρίθηκε για τον "Αρχιμήδη"

Ο μαθητής μας, της Α΄ Λυκείου, τμήμα Α1, Βατίστας Ανδρέας είναι επιτυχών στο Διαγωνισμό Ευκλείδης της ΕΜΕ και προκρίνεται στην επόμενη φάση των διαγωνισμών της ΕΜΕ, στο Διαγωνισμό Αρχιμήδης.

Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Αφιέρωμα της ESA σε όμιλο του Ζαννείου

Στην ιστοσελίδα της ESA δημοσιεύτηκε αφιέρωμα στον Όμιλο Αριστείας SIMA CLUB, όπου αναφέρονται τα παρακάτω:

 

9 Φεβρουαρίου 2016

To τουρνουά Zero Robotics ανοίξε και φέτος τις παγκόσμιας κλάσης ερευνητικές εγκαταστάσεις του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) σε μαθητές γυμνασίου. Οι μαθητές γράφουν προγράμματα που μπορούν να ελέγξουν έναν δορυφόρο (SPHERES) στο διάστημα. Το MIT και ηESA κάλεσαν στις 25 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις τους τις 14 διεθνείς συμμαχίες φιναλίστ για να παρακολουθήσουν τους τελικούς Zero Robotics 2015 με θέμα ‘SpySPHERES’ ζωντανά από τον ISS. Ανάμεσα τους και μια Ελληνική ομάδα. 

H Zanneio Stardust έπειτα από τη 2η θέση που κατέκτησε πέρυσι συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον διαγωνισμό. Η ομάδα διέπρεψε για μία ακόμα φορά φτάνοντας στους τελικούς ως μέλος της Ελληνο-Αμερικανικής συμμαχίας BACON Zanneio 2485.

“Η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό Zero Robotics ήταν μια από τις εμπειρίες που μένουν χαραγμένες στην μνήμη κάποιου για πολύ καιρό. Η εξοικείωση με τους κανόνες του διαστήματος, η βελτίωση του κώδικα και η συνεχής παρακολούθηση αγώνων σταδιακά μας έγιναν συνήθεια που έπαιρνε όλο τον ελεύθερο χρόνο μας. Οι κόποι μας όμως δεν πήγαν χαμένοι και ανταμειφθήκαμε άλλη μια χρονιά με την συμμετοχή μας στους τελικούς. Μπορεί να μην φτάσαμε τόσο ψηλά όσο πέρυσι, η φετινή χρονιά ωστόσο άφησε πίσω της μια σειρά από δυνατές αναμνήσεις και συναισθήματα που δύσκολα συναντά κάποιος σε ενδοσχολικές δραστηριότητες...” λέει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Μακρής 16 ετών που συμμετείχε και πέρυσι με την ομάδα στον Zero Robotics.

Η Zanneio Stardust είναι η ομάδα του Ομίλου Αριστείας S.I.M.A. CLUB του Ζάννειου Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Πειραιά με επικεφαλής τους καθηγητές μαθηματικών Δρ. Παντελή Μπουμπούλη (Π.Μ.) και Δρ. Σωτήρη Τσαντίλα (Σ.Τ.) και φέτος αποτελείται από τους μαθητές (Α’ και Β’ Λυκείου): Βατίστα Αντρέα,  Βασίλαινα Θανάση, Κουνέλη Γιάννη, Καλπαξή Γιώργο, Κοντογιώργη Σπύρο, Μακρή Παναγιώτη, Καφετζή Δημήτρη, Φαρφαρά Αγγελική, Τερτίπη Ευθυμία, Τσάφο Αλέξανδρο,  Κλούτσου Σοφία, Λαδοπούλου Μελπομένη, Τσάπα Ίρια, Ψαρού Κωνσταντίνα, Τσοκανά Στέφανο, Χριστοδούλου Κωνσταντίνο, Τσιμερέκη Κωνσταντίνο, Σκλαβούνο Δημήτρη, Σκουλουδάκη Άννα, Νάκα Γιώργο, Κανδεράκη Παναγιώτα, Καλαϊτζιάν Φαίδρα, Ράπατα Ηλέκτρα και Καλκαντζάκο Κωνσταντίνο.

Το πλήρες άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ:  ESA - Greece

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EUSO 2016

Ακόμη μια διάκριση για το ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την 2η θέση, κατέλαβε η ομάδα των μαθητών του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου, που συμμετείχε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών EUSO 2016. Ο διαγωνισμός διεξήχθη  στο ΕΚΦΕ Αιγάλεω. Η ομάδα των μαθητών του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου, συγκέντρωσε συνολικά 255 μονάδες απο την βαθμολογία στις εργαστηριακές ασκήσεις Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας (άριστα οι 300 μονάδες), με διαφορά μόλις 3 μονάδων απο την ομάδα του Κολλεγίου Αθηνών, που κατέλαβε την 1η θέση.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες μαθητών απο 80 συνολικά Λύκεια απ' όλη την Ελλάδα.

Την ομάδα EUSO 2016 του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου αποτελούσαν οι Στέλλα Βλαχου-Γκόμεθ, Παρασκευάς Μαραγκόζογλου, Ευαγγελία Πετροπούλου και Γιώργος Μουρατίδης μαθητές/τριες της Β' τάξης.

Δείτε το VIDEO:

Επιτυχόντες Μαθηματικού Διαγωνισμού "Θαλής" 2015 - 2016

eme logo

Στο Μαθηματικό Διαγωνισμό "Θαλής" προκρίθηκαν στην επόμενη φάση και συνεχίζουν με στόχο τη διάκριση οι παρακάτω μαθητές:

Βατίστας Ανδρέας Α1
Σαλής Χαράλαμπος Β4
Πολίτης Παρασκευάς Γ4
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Το Ζάννειο και πάλι στα τελικά του Zero Robotics

spyspheres 15Η ομάδα Zanneio Stardust προκρίθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στα τελικά του διεθνούς διαγωνισμού προγραμματισμού και διαστημικής ρομποτικής ZERO ROBOTICS ISS Programming Challenge.  Μετά από τέσσερις προκριματικούς γύρους που ξεκίνησαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου, η ομάδα του σχολείου μας ξεχώρισε από περίπου 170 περίπου σχολεία από όλον τον κόσμο και προκρίθηκε και πάλι στις 14 καλύτερες ομάδες για τα τελικά του διαγωνισμού. Οι αγώνες των τελικών θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με τη βοήθεια των αστροναυτών που βρίσκονται ήδη εκεί. Τον διαγωνισμό συνδιοργανώνουν το MIT, η NASA και η ESA. Η ομάδα Zanneio Stardust ανήκει στον όμιλο αριστείας SIMA CLUB με υπεύθυνους καθηγητές τους μαθηματικούς Π. Μπουμπούλη και Σ. Τσαντίλα.